Zo schmink jij een betoverende vlinder!

04-09-2023

Zo schmink jij een betoverende vlinder

Stap voor stap een vlinder schminken, dat is heel gemakkelijk!

Wil jij schitteren als magische vlinder tijdens carnaval of moet jij heel wat smoelen schminken tijdens een kinderfeestje? Geen zorgen, wij helpen je stap voor stap met gemakkelijke schmink instructies. Zo kun jij een betoverende vlinderlook creëren voor jezelf of iemand anders.

Stap 1. Voorbereiding

Zorg voor de juiste schmink en make-up spullen. Heb jij de goede kleuren schmink in huis en goede sponsjes en kwasten? Zorg ook voor wat glitters zodat de schmink nog beter tot zijn recht komt op het gezicht. Voor het schminken van een gezicht wordt veelal schmink op waterbasis gebruikt. Dit is gemakkelijk aan te brengen en natuurlijk schoon te maken. Daarnaast kun je de kleuren waterbasis schmink gemakkelijk met elkaar mengen.

Heb je nog geen schmink? Met een basis schmink setje met een aantal kleuren schmink, kwasten, sponzen en glitters kun jij al een betoverende vlinder schminken. Zet alle producten klaar en zorg dat je eigen gezicht of van diegene die je gaat schminken gewassen is.

Wat zet je dus klaar om te beginnen met schminken? Een bakje water, een schone doek en wat vochtige doekjes om eventuele kleine foutjes bij te werken zijn essentieel. En natuurlijk heb jij je schmink spullen nodig om bezig te gaan.

Stap 2. Basiskleuren schminken

Kies twee mooie basiskleuren die je de vlinder wilt geven, bijvoorbeeld roze en wit. Met twee kleuren kun je een mooie overloop maken in de vleugels. Schmink met een spons twee vlindervleugels met de neus als middelpunt. Kleur deze in met de roze schmink. Dit kun je met de schmink spons doen. Werk de vleugels aan de buitenkant af met witte schmink. Dit doe je door voorzichtig witte schmink te deppen op de roze schmink.

Stap 3. Contouren schminken

Werk de randen van de vleugels af door ze af te tekenen met een penseel en zwarte schmink. Hierdoor komt de contour van de vlinder goed naar voren op het gezicht. Maak de vlinder af door met een penseel in het midden van je neus het lijfje van de vlinder te tekenen. De voelsprieten teken je op je voorhoofd.

Heb je geen kwast en zwarte schmink? Met een zwarte schmink stift kun je dit ook heel gemakkelijk doen.

Stap 4. Afwerken met glitters en patronen

Nu begint het leukste gedeelte van het schminken. De basis heb je nu af en nu kun je beginnen met de afwerking. Zorg bijvoorbeeld voor glittertjes in de voelsprieten of voeg stipjes toe aan de vleugels. Tip: met een glitter spuitbus kun je gemakkelijk een bijzondere uitstraling aan je gezicht geven.

Met een prachtig vlinder kostuum met bijpassende vleugels zorg jij ervoor dat jij jezelf of iemand helemaal kan omtoveren tot vlinder. Wij zijn benieuwd naar het resultaat, deel je schmink foto’s met ons via onze social media kanalen!